"Регіонал": фракція не проголосує за обмеження доступу до інформації

Середа, 25 вересня 2013, 15:28

Фракція Партії регіонів ніколи не підтримає ініціативу, спрямовану на звуження конституційного права громадян на отримання інформації.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи реєстрацію у Верховній Раді законопроекту про внесення змін до Закону "Про доступ до публічної інформації".

"Цей законопроект був підготовлений з ініціативи Асоціації міст України, проте остання дискусія з журналістами показала, що відповідний проект закону може створити певні обмеження доступу до публічної інформації", - зазначив він.

"Зокрема, пропонувалося ввести оплату при отриманні інформації, якщо її обсяги складають більше 10 друкованих аркушів. Але експерти стверджують, що іноді чиновники, замість короткої відповіді на півсторінки, можуть розписати її і на 20 сторінок", - уточнив депутат.

"Тобто створити штучну перешкоду для отримання громадянами інформації. З іншого боку, слушними є пропозиції не відповідати на запити анонімам", - розповів Олійник.

За його словами, дискусія, що виникла в суспільстві після реєстрації відповідного законопроекту, продемонструвала очевидні речі - проект закону потребує серйозного доопрацювання.

"Я підтримую точку зору, щоб зняти цей законопроект з реєстрації, замість цього провести серію "круглих столів" з даного питання. А позиція фракції Партії регіонів у цьому питанні буде незмінною - будь-яке звуження конституційного права громадян на отримання інформації підтримане не буде", - резюмував політик.

Законопроект, який обмежує доступ до публічної інформації, розроблений чотирма народними депутатами фракцій "Батьківщина" та Партії регіонів.

Депутат від "Батьківщини" Валентин Королюк вирішив відкликати свій підпис під законопроектом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News