У Табачника заспокоїли, що досьє на батьків-журналістів не збирають

Середа, 25 вересня 2013, 20:52

У Міністерстві освіти запевняють, що не збирають вибірково інформацію про батьків учнів шкіл.

Про це йдеться в заяві відомства.

Згідно з інформацією, існує Єдина державна електронна база з питань освіти, яка є єдиним джерелом даних, що використовуються під час виготовлення документів про освіту державного зразка, вчені звання та наукові ступені, ліцензій на надання освітніх послуг та сертифікатів про акредитацію, учнівських (студентських) квитків.

У цій базі є дані про учнів (студентів), випускників навчальних закладів та їхній освітній чи освітньо-кваліфікаційний рівень, абітурієнтів, а також даних про навчальні заклади незалежно від форми власності, органи виконавчої влади у сфері освіти, їхніх керівників, наукових, науково-педагогічних працівників та інших учасників освітнього процесу.

У міністерстві заявили, що за ініціативи викладачів, яким потрібно підтримувати зв'язок з батьками учнів та студентів для інформування їх про успішність дітей, може бути зібрана база з такими даними, як прізвище, ім’я, по батькові батьків учнів і студентів та їхні контактні номери телефонів.

Однак внесення цієї інформації в базу є необов'язковим.

"Будь-яка інша інформація щодо батьків отримувачів освітніх послуг (зокрема, місце їхньої роботи, громадянство тощо) у Єдиній державній електронній базі з питань освіти відсутня, а її внесення не передбачено жодним нормативно-правовим актом у цій сфері", - заявили в МОН.

Окрім того, у відомстві підкреслили, що внесення в базу персональних даних про осіб – надавачів та отримувачів освітніх послуг – можливо лише у випадку отримання згоди на обробку персональних даних.

"Окрім того, збирання, оброблення, зберігання та захист даних у  ЄДЕБО відбувається із застосуванням комплексної системи захисту інформації", - додали в міністерстві.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Міське управління освіти і науки ( МУОН ) збирає інформацію про дітей, чиї батьки працюють у засобах масової інформації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...