Посол ЄС задоволений, що українці не слухають катастрофічні прогнози

Четвер, 26 вересня 2013, 11:28

Прогнози про крах української економіки після підписання угоди про асоціацію з ЄС помилкові.

Таку думку озвучив посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський на прес-конференції "Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС: виклики та можливості".

"Протягом останніх декількох тижнів ми чули катастрофічні прогнози про те, що підписання угоди про асоціацію принесе Україні крах, але я задоволений тим, що українська влада зрозуміла, що ці прогнози помилкові..." - сказав він.

Посол зазначив, що, на його думку, українська влада вірить, що після підписання угоди почнеться більш успішний розвиток України.

Крім того, він підкреслив, що для повноцінного функціонування глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС Україні необхідно проводити реформи в бізнес-середовищі, щоб європейські компанії бачили можливості для вкладення інвестицій.

Також Томбінський нагадав, що перед самітом "Східного партнерства" у Литві Україні необхідно мобілізувати всі сили для досягнення успіху.

Радник Президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв заявляє, що у разі підписання угоди про асоціацію з ЄС Україні загрожує дефолт, для запобігання якого необхідно близько 35 мільярдів євро.

Він також вважає, що підписання угоди про асоціацію України з ЄС порушить договір про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...