Уряду тепер доведеться переглядати справу Тимошенко в суді

П'ятниця, 27 вересня 2013, 08:06

Українському уряду доведеться самостійно вжити кроків для виправлення ситуації з Юлією Тимошенко, наприклад ініціювати перегляд її кримінальних справ.

Так прокоментувала  рішення комітету міністрів Ради Європи один з колишніх захисників Тимошенко в Євросуді, юрист Валентина Теличенко.

"Комітет міністрів вважає, що рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко Україна не виконала. А це значить, що Україна зобов’язана його виконати і прозвітувати про це Комітету Міністрів. Оскільки особливу увагу нашої держави звернули на те, що визнано порушення статті 18 Конвенції, то зрозуміло, що справи Тимошенко та Луценка стоятимуть поряд у списку Комітету міністрів", - зазначила Теличенко в коментарі "Українській правді".

За її словами, тепер уряд України повинен показати, що проведено спроможне та ефективне розслідування причин порушення статті 18, виправлено ситуацію таким чином, щоб у майбутньому не було аналогічних порушень.

"Уряд також зобов’язаний показати, що було зроблено все можливе, щоб поновити права заявників. Після відмови порушити кримінальні справи про незаконне втручання у кримінальний процес за заявами Юрія Луценка, після відмови в допуску до Верховного суду України захистові Юлії Тимошенко тепер уряд повинен самостійно ініціювати і порушення кримінальних проваджень, і перегляд вироку у газовій справі", - вважає Теличенко.

Вона наголосила, що Україна надто швидко накопичує кількість невиконаних рішень ЄСПЛ, зокрема таких, які мають суспільний резонанс, а це означає, що Україна демонструє неповагу до європейських цінностей та небажання виконувати рішення інститутів РАДИ Європи.

"Це може призвести до застосування санкцій - тимчасового припинення повноважень української делегації в РЄ чи позбавлення права голосувати. Враховуючи, що навіть якщо буде підписано Угоду про Асоціацію між Україною та ЄС в листопаді, нашій державі все ще треба буде подолати довгий шлях до того, щоб стати справді частиною Європи, повноправним членом ЄС, наші проблеми в Раді Європи будуть дуже зайвими", - вважає Теличенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...