ЦВК запустить виборчий процес з 16 жовтня

П'ятниця, 27 вересня 2013, 08:27

Закон про призначення повторних виборів народних депутатів України в п'яти округах на 15 грудня опублікований в газеті "Голос України ".

"Призначити повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223 на 15 грудня 2013 року. Установити, що виборчий процес повторних виборів депутатів починається за шістдесят днів до дня голосування" , - йдеться в законі, опублікованому в газеті "Голос України" у п'ятницю.

Центральна виборча комісія має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше, ніж наступного дня після набрання чинності даного закону, а висування кандидатів у народні депутати починається з першого дня виборчого процесу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Законом також визначені конкретні терміни інших етапів виборчого процесу, зокрема, формування виборчих комісій у цих округах, проведення агітаційної компанії, виготовлення за рахунок коштів держбюджету інформаційних плакатів кандидатів у депутати.

Відповідно до закону, Кабінет міністрів має забезпечити фінансування цих виборів за рахунок коштів державного бюджету. На сьогоднішній день в держбюджеті немає коштів на проведення цих виборів.

Очікується, що ЦВК на засіданні в п'ятницю оголосить про те, що виборчий процес розпочнеться з 16 жовтня.

Як відомо, опозиція має намір підтримати на цих виборах кандидатів, яких вона висувала на чергових парламентських виборах 28 жовтня 2012 року.

Так , ВО " Батьківщина" буде підтримувати Миколу Булатецького в 194 -му окрузі (Черкаси), Леоніда Даценка в 197-му окрузі (Канів, Черкаська область) та Аркадія Корнацького в 132 -му окрузі (Первомайськ, Миколаївська область).

У той же час у "Батьківщині" поки розглядають юридичні можливості участі у виборах у 94-му окрузі Віктора Романюка , що знаходиться в Італії у зв'язку з тим , що проти нього в Україні порушено кримінальну справу.

Узгодженим кандидатом від опозиції в 223 -му окрузі в Києві буде представник ВО " Свобода " Юрій Левченко.

У Комітеті виборців України прогнозують, що кандидати від опозиції балотуватимуться як самовисуванці, оскільки для висунення їх від партій необхідно проводити з'їзд.

Партія регіонів поки не визначилася зі своїми кандидатами.

Як відомо, ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в п'яти одномандатних округах - № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 ( Київ, Шевченківський район). Верховна

Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Законом "Про вибори народних депутатів" не передбачена можливість невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовився призначати повторні вибори до зазначених п'яти округах до врегулювання даної проблеми в законодавчому порядку.

Верховна Рада 5 вересня прийняла закон про проведення повторних виборів народних депутатів у зазначених п'яти округах на 15 грудня, президент України Віктор Янукович підписав цей закон 26 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News