Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меру Гайсина дали 7 років. "Батьківщина" обурена

П'ятниця, 27 вересня 2013, 18:35

Гайсинський райсуд 26 вересня засудив мера Гайсина Анатолія Гука до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати керівні посади протягом 3 років.

Про це повідомив адвокат мера, передають "Українські новини".

Суд визнав Гука винним у розтраті 866,696 тисяч гривень із міського бюджету та службовій підробці.

Зокрема мер Гайсина визнаний винним у тому, що він, вступивши в змову з головним санітарним лікарем Гайсинського району, начальником одного з комунальних підприємств і підприємцем, підписував свідомо фіктивні договори та акти виконаних робіт про проведення дезінфекційних і дератизаційних робіт у п'яти дитячих садках Гайсина й у підвалах багатоповерхових житлових будинків.

Разом з цим фінансування робіт здійснювалося за рахунок міського бюджету.

Суд також зобов'язав мера і засуджену разом з ним головного лікаря Гайсинського району Людмилу Спінель, що одержала покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, відшкодувати бюджету зазначені кошти.

Водночас у "Батьківщині" заявили, що справа проти Гука сфальшована і єдина провина мера є в тому, що він належить до опозиційної політичної сили.

У політсилі також підкреслили, що останнє засідання суду, на якому було зачитано вирок, кілька разів переносили.

"Діючи за вказівкою влади, кати у суддівських мантіях добре усвідомлювали свій злочин і тому, щоб приховати його від громади і захисників, неодноразово змінювали день засідання", - сказано у заяві "Батьківщини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування