Добкін переклав провину за знесення дошки Шевельову на "свободівців"

П'ятниця, 27 вересня 2013, 21:55

Глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, виправдовуючись і заявляючи, що влада Харкова не причетна до демонтації пам'ятної дошки мовознавцю Юрію Шевельову, натякнув, що до цього можуть бути причетні активісти "Свободи".

Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

"Головні спеціалісти в нашій країні з боротьби з пам'ятниками усім відомі. І по Полтавській області, і по Сумській області і по Київській області. Хто руйнує пам'ятники, вони навіть цього не приховують...", - заявив Добкін, натякаючи на активістів "Свободи".

"Ми збиралися демонтувати, виконавши рішення (міськради), цю дошку і передати її тим, хто її виготовив. Для того, щоб вони, може бути, встановили б її в тому місці, де б вона не викликала такого резонансу...", - повідомив глава Харківської ОДА.

Коментуючи інформацію ведучого про те, що мер Львова Андрій Садовий готовий встановити пам'ятну дошку Шевельову у Львові, Добкін заявив: "Якщо мер Львова буде до кінця щирий у цьому, ми готові разом з ним виготовити цю дошку і передати її у Львів від харківської громади, нехай вішають у Львові".

Садовий у прямому ефірі підтвердив свій намір розмістити пам'ятну дошку Шевельову в своєму місті.

"Він у Львові жив. Отже, у Львові буде пам'ятна дошка на будинку, де він мешкав", - пообіцяв Садовий.

Також Садовий підкреслив, що Шевельова обрали кращі навчальні заклади світу: він був професором Гарвардського і Колумбійського університетів.

"Ми повинні пишатися всім, що він зробив для України, ми повинні цінувати це", - заявив Садовий.

Як відомо, депутати Харківської міськради проголосували за скасування свого рішення про встановлення меморіальної дошки мовознавцеві Юрію Шевельову.

Одразу після прийняття такого рішення дошку демонтували. Міліція проводить перевірку цього факту.

Раніше мер Харкова Геннадій Кернес назвав науковця "поплічником фашистів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування