Екс-глава Мінюсту: найбільш складна вимога ЄС перед асоціацією - закон про прокуратуру

Субота, 28 вересня 2013, 11:42

Закон про прокуратуру є найбільш проблемним серед законів, які від України вимагає ухвалити ЄС для підписання угоди про асоціацію.

Таку думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив екс-міністр юстиції Микола Оніщук.

"Думаю, що найголовніша дискусія з приводу цього закону розгорнеться по статті 24, яка закріпляє за прокуратурою право представляти інтереси фізичних осіб, зокрема неповнолітніх, осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також інтереси держави у судах", - зазначив Оніщук.

За його словами, "за формулою представлення інтересів у судах проглядаються деякі компоненти пресловутого загального нагляду".

"Очевидно, що фахівці в галузі права, зокрема ті, які представлені у парламентських фракціях, це помітили. Впевнений, що це помітить і Венеціанська комісія. Швидше за все, з приводу цих положень і розгорнеться найбільша дискусія у парламенті", – додав він.

На думку екс-глави Мінюсту, "закон буде ухвалено і буде знайдений компроміс в тих формулюваннях і визначеннях, які стануть предметом дискусії".

Підставою для такого оптимізму, за словами Оніщука, є позиція самої Генпрокуратури, керівництво якої визнає, що її структура і функції потребують модернізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування