Українського моряка з судна "Грінпіс" засудили до двох місяців арешту

Неділя, 29 вересня 2013, 16:12

Руслан Якушев - український член команди судна екологів з "Грінпіс" Arctic Sunrise – засуджений до двох місяців арешту .

Як повідомляє "5 канал", таке рішення ухвалив Ленінський районний суд Мурманська, де 29 вересня продовжується розгляд справи проти затриманих активістів "Грінпіс".

Раніше повідомлялося, що Якушев працював коком на судні екологів та не брав  безпосередньої участі в акції протесту

Також 29 вересня стало відомо, що суд ухвалив рішення взяти під варту на два місяці фахівця зі зв'язків з громадськістю "Грінпіс" Дмитра Литвинова.  Перед тим журналіст Денис Синяков також був арештований, хоча лише фотографував акцію протесту.

Пізніше стало відомо, що Ленінський районний суд завершив виробництво з обрання запобіжного заходу для всіх членів екіпажу Arctic Sunrise.

Як повідомляє "Інтерфакс", суд вирішив обрати утримання під вартою в якості запобіжного заходу для активістки з Бразилії Ани Паули Масіель. Вона стала тридцятою підозрюваною з активістів, відправлених в СІЗО. Також суд заарештував на 2 місяці активіста Грінпіс з Великобританії Ентоні Перрета.

Як відомо, 18 вересня в Баренцевому морі активісти "Грінпіс" намагалися піднятися на нафтову платформу "Прирозломного" ​​компанії "Газпром нафта шельф" для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. Наступного дня російські прикордонники висадилися на борт їх судна Arctic Sunrise, доставили активістів на берег та помістили їх в СІЗО Мурманська. 

26 вересня суд Мурманська заарештував 22 з 30 активістів "Грінпіс", що знаходилися на борту судна "Arctic Sunrise".  Судно, на якому грінпісівці підпливли до бурової платформи "Приразломна" - конфіскували. Напередодні слідчі його обшукали. За повідомленнями "Грінпіс" - вилучили всі документи, зокрема, бортовий журнал.

Глава російського відділення "Грінпіс" Сергій Ципленков заявив, що екологи збиралися повісити на платформі "Прирозломного" банер, щоб привернути увагу до проблем захисту екології Арктики. Влада РФ назвали акцію екологів навмисною провокацією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування