Росія не має наміру забороняти російські цукерки "Рошен"

Понеділок, 30 вересня 2013, 10:17

Російська санітарна служба не планує вводити заборону на продаж в РФ виробів липецької фабрики української компанії "Рошен".

Про це повідомив головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко на брифінгу в Москві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Під забороною опинилася продукція чотирьох українських заводів "Рошен".

"Якщо ви шанувальники "Рошен", то рекомендую користуватися продукцією липецької фабрики. Це ми не забороняємо", - сказав він.

20 вересня Онищенко розповів, що Україна тягне з наданням документації, необхідної для повернення кондитерської продукції "Рошен" на ринок РФ.

"Поки нам не надали повного обсягу документації, яка нам потрібна - це чотири заводи, на яких ми повинні провести документальну перевірку, а потім поїхати подивитися технологію", - сказав він.

За словами Онищенка, представники Росспоживнагляду повинні будуть також відвідати п'ять українських лабораторій, які відповідатимуть за постачання в РФ якісної продукції.

"Поки ця робота не рухається. Поки ми тільки читаємо заяви, дуже пафосні заяви виробників цієї продукції про стягу, про перемогу над Росією. Але вони не носять змістовного характеру, але як літературний твір ми їх високо цінуємо. Вони сповнені патріотизму, незалежності і бажання, щоб навіть тінь якогось імперського тиску не падала", - зауважив він.

У липні санітарна служба заборонила постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен" через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві Онищенко з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" до Росії.

Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування