Обвинувачений у втечі Мельника міліціонер: провину не визнаю

Понеділок, 30 вересня 2013, 12:52

Два міліціонери, які обвинувачуються у службовій недбалості, що призвела до втечі екс-ректора Петра Мельника, наполягають на своїй невинності.

Про це вони заявили в понеділок під час судового засідання з розгляду їх справи в Броварському міськрайсуді Київської області, передає УНІАН.

Зокрема, помічник начальника оперативного відділу Києво-Святошинського райуправління ГУ МВС у Київській області Василь Удовиченко, відповідаючи на запитання суду, чи розуміє він, у чому його звинувачують, сказав: "Розумію, в чому звинувачують".

"Провину свою не визнаю, взагалі і каятися мені немає в чому. Показання давати буду", - додав він.

У свою чергу колишній заступник начальника з громадської безпеки Ірпінського міського відділу міліції ГУ МВС Київської області Микола Бедрій на аналогічне питання суду відповів, що своєї вини також не визнає, але свідчення суду буде давати.

У ході судового засідання підсудним був оприлюднений обвинувальний акт.

Зокрема, в ньому наголошується, що Удовиченко, отримавши сигнал про порушення роботи електронного браслета, який був надітий на Мельника, обмежився лише телефонним дзвінком до чергової частини Ірпінського міськвідділу міліції, і з часом повідомив, що контакт з браслетом відновився, що не відповідало дійсності.

Крім того, він не з'ясував причини втрати сигналу і місцезнаходження Мельника, йдеться у документі.

У свою чергу Бедрій, як зазначається в обвинувальному акті, що не організував контроль за поведінкою Мельника, в результаті чого тому вдалося перереєструвати на інших осіб своє майно і уникнути, таким чином, накладення арешту на майно.

Крім того, після отримання повідомлення про втрату сигналу з браслета Мельника Бедрій не прийняв заходів щодо залучення груп швидкого реагування на місце перебування екс-ректора, і сам особисто не виїхав за адресою, де повинен був знаходитися Мельник.

На думку досудового слідства, такі дії правоохоронців підірвали авторитет України і правоохоронних органів, зокрема, їх здатності контролювати осіб, підданих домашньому арешту.

Мельник був затриманий при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тисяч і 80 тисяч гривень за вступ їх родичів у вуз, яким він керував.

7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження місця його перебування.

9 серпня стало відомо, що Мельник зник під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук. Генпрокуратура повідомила, що знаходиться Мельник на території США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...