Одеська міськрада не хоче платити за перероблену пісню Queen

Понеділок, 30 вересня 2013, 20:57

Юридичний департамент Одеської міськради оскаржив в апеляції вердикт суду, який зобов'язав місто виплатити 11 тисяч гривень за незаконне використання пісні групи Queen "Show must go on".

Юристи міськради вважають, що суд виніс рішення "без проведення необхідних експертиз, без дослідження всіх передбачуваних законодавством доказів, матеріалів і фактів, які мали місце", повідомляє "Думская".

"Ухвалення подібних рішень, окрім відсутності реальної правової складової, також несе в собі відверто нігілістичний характер, спрямований на дискримінацію одного з найсвітліших для кожного одесита свята", - сказано в офіційній заяві юрдепартаменту.

На думку мерії, суд повинен був призначити цілу низку експертиз, щоб відповісти на запитання: чи є частина музичного твору, про яку йде мова, об'єктом авторського права; чи дійсно пісня звучала 1 квітня 2011 року в Одесі тощо.

Як відомо, перероблений твір Фредді Мерк'юрі, Брайана Мея, Роджера Тейлора та Джона Дікона виконали 1 квітня 2011 року на одному з концертних майданчиків "Гуморини". Виконував пісню один з одеських колективів.  

За 2 роки про це дізнався правовласник - компанія "КОМП МЮЗІК Паблішинг", яка ексклюзивно представляє в Україні каталоги двох всесвітніх корпорацій - EMI Music і Warner Music (пісні британського рок-гурту належать першій).

У червні фірма звернулася до господарського суду Одеської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування