Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк назвав, за що проголосує "Батьківщина" заради євроінтеграції

Середа, 4 вересня 2013, 14:34

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк прогнозує ухвалення в четвер 5 євроінтеграційних законів.

Про це він повідомив журналістам після наради у спікера Володимира Рибака.

Він повідомив, що на зустрічі були представники всіх фракцій, профільних комітетів, Кабміну і Адміністрації президента.

"Я маю сказати, що ми досягли дуже серйозного прогресу і ми можемо сміливо назвати завтрашній день днем Європи в Раді. Я думаю, що завтра ми проголосуємо 5 ключових законопроектів", - заявив Яценюк.

Зокрема, йдеться про розгляд змін до Конституції щодо незалежності суддів. Опозиція подасть крім урядового і свій проект, щоб його направити на висновок КС.

Також досягнуто домовленості по законопроекту щодо виконання судових рішень – з нього виключать прикінцеві положення, які дозволяли Кабміну не виплачувати заборгованості по виплатах державних установ.

Досягнуто домовленості щодо законопроекту про покращення утримання ув’язнених, а також законопроект про єдиний митний тариф.

Крім того, опозиція готова голосувати за зміни до Конституції щодо розширення повноважень Рахункової палати, але лише за умови, що буде призначено її новий склад, де половина квот належатиме опозиції. Яценюк також нагадав, що наразі повноваження членів Рахункової палати рік як завершились.

Крім того, на 19 вересня в залу парламенту буде винесено проект закону про суспільне телебачення.

Раніше Яценюк зазначав, що опозиція готова голосувати і за законопроект про митний тариф, який у вівторок повернули на доопрацювання. У цьому законопроекті йдеться про зобов'язання України перед Світовою організацією торгівлі про приведення ставок ввізного імпортного мита у відповідність до вимог СОТ.

Ще один законопроект, який є зобов'язанням України перед Євросоюзом, але не внесений до порядку денного, стосується декриміналізації ст. 364 та ст. 365 Кримінального кодексу, за якими засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко. "Ми наполягатимемо на його розгляді в парламентській залі", - сказав Яценюк.

Напередодні лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов називав як необхідні для євроінтеграції законопроекти №№ 2399, 2105А, 2049, 2542А, 1076, 1131.

Заступник голови фракції "Батьківщини" Сергій Соболєв заявляв, що його політична сила підтримає весь пакет євроінтеграційних законопроектів.

А в Партії регіонів раніше говорили, що підтримають усі євроінтеграційні законопроекти, за винятком закону про протидію дискримінації сексуальних меншин.

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...