Нардеп: Франція поки не визначилась щодо угоди про асоціацію з Україною

Четвер, 10 жовтня 2013, 09:30

У французькому уряді не знають, якою буде позиція Франції 28 листопада на момент підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив співголова міжпарламентської групи Україна – Франція, депутат Сергій Міщенко за результатами зустрічі з представниками МЗС Французької Республіки, яка відбулась 9 жовтня цього року, передає його прес-служба.

Він також повідомив, що за словами Еріка Фурньє, керівника Департаменту континентальної Європи МЗС Франції, там ще думають, чи підписувати з Україною Угоду у Вільнюсі 28 листопада, чи може почекати і подивитись, як новоприйняті євро інтеграційні закони будуть втілюватися в життя у нашій країні.

"Головною причиною таких сумнівів є незрозуміла ситуація з подальшою долею Юлії Тимошенко. Не тільки для французів, а для всієї Європи", - зазначив Міщенко.

"Тимошенко – це головний приклад вибіркового правосуддя в Україні. Її звільнення, стане реальним доказом того, що Україна робить конкретні кроки по боротьбі з цим ганебним явищем", - додав він.

За його словами, одним з головних варіантів вирішення проблеми Тимошенко, французькі колеги вважають декриміналізацію статей, за якими вона була засуджена.

Крім представників Французького МЗС у зустрічі також взяли участь Дмитро Святаш, народний депутат з фракції Партії Регіонів, співголова  міжпарламентської групи Україна – Франція, та Ален Ремі посол Французької Республіки в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News