МЗС Індії вручило ноту українському дипломату через "упереджене ставлення"

Четвер, 10 жовтня 2013, 18:56

Міністерство закордонних справ Індії 8 жовтня викликало посла України в цій республіці Олександра Шевченка.

Про це повідомило ZN.UA з посиланням на джерело в уряді.

Згідно з інформацією, під час зустрічі індійська сторона передала українському дипломату ноту, в якій "м'якими словами, але гранично жорстко" висловила своє занепокоєння переслідуванням індійських фармацевтичних компаній українськими контролюючими та регулюючими органами.

Як наголошується в ноті, в Делі вважають, що, по-перше, проти індійських компаній в Україні існує упередження.

По-друге, індійська сторона вважає, що їх компанії дуже часто і активно перевіряють українські контролюючі та регулюючі органи. Крім того, у ноті згадується, що на одній із зустрічей з індійськими фармацевтами був присутній і співробітник СБУ.

За даними ZN.UA, мова йде про системні вимагання держструктурами.

Як вважає співрозмовник видання, питання, пов'язане з роботою індійських фармацевтичних компаній, неоднозначне.

Однак, на його думку, "треба віддати належне індійцям: як будь-яка нормальна держава, Індія захищає своїх товаровиробників і свою позицію".

Як відомо, 15 лютого 2013 року набрала чинності постанова уряду, яка зобов'язує компанії надавати сертифікат GMP або його підтвердження при ввезенні імпортних лікарських препаратів на територію України.

Внаслідок цього, значна кількість індійських фармацевтичних компаній втратила право на продаж своєї продукції до нашої країни. Проте пройшло вже досить часу для того, щоб зрозуміти, що для тих компаній, які надали сертифікат GMP, створені ненормальні умови роботи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування