Німеччина вважає неприпустимим тиск Росії на Україну

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 10:52

Німеччина вважає неприпустимим тиск Росії і підтримує Україну в цій конфліктній ситуації.

Про це сказав міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле під час міжнародної конференції "На шляху до "Східного партнерства".

"Щодо певних заходів, які нещодавно застосувала Росія, ніхто не має права застосовувати обмеження на право кожної країни на самовизначення, тому асоціація України з Європейським союзом є важливою і її значення не зменшується через такого тиску, а, навпаки, збільшується", - сказав міністр.

"Ми партнери у Євросоюзі, розуміємо і демонструємо, що ми є солідарними і підтримуємо Україну в цих конфліктних ситуаціях", - зазначив він.

Вестервеле підкреслив, що ЄС не підтримує будь-яких розділень в Європі, а процвітання і багатства можна досягти тільки завдяки співпраці, а не конфронтації з Росією.

Російські офіційні особи відзначали, що в разі підписання зазначеної угоди Росія введе постійний режим посиленої перевірки українських товарів на митниці і імпортний тариф.

Україна розраховує на підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті "Східного партнерства" у листопаді у Вільнюсі (Литва).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування