Янукович спробує звалити провал асоціації з ЄС на опозицію і Тимошенко - Кличко

Субота, 12 жовтня 2013, 17:10

У випадку євроінтеграційного фіаско влада може перекласти відповідальність на опозицію, яка "діє неконструктивно", Юлію Тимошенко, яка "висуває нездійсненні умови" чи на ЄС. 

Про це йдеться у заяві партії "УДАР".

"Президент Віктор Янукович ухиляється від ухвалення позитивного рішення, яке могло б розчистити дорогу до успішного для України завершення Вільнюського саміту. … Є очевидним, що президент та його найближче оточення свідомо йдуть на зрив процесу підписання угоди про асоціацію", - підкреслив лідер "УДАРу" Віталій Кличко.

Він нагадав, що провідні представники країн-членів ЄС дали чітко зрозуміти Януковичу, що підписання угоди неможливе без вирішення проблеми вибіркового правосуддя та звільнення Тимошенко.

"Так само добре відомі варіанти розв’язання цього питання. Неприпустимою є чергова корекцію зовнішньополітичного вектора України, до якої може вдатися влада у випадку євроінтеграційного фіаско", - заявив Кличко.

"Перекласти відповідальність за зрив підписання угоди на опозицію, яка, мовляв, діє неконструктивно, Юлію Тимошенко, яка, нібито, висуває нездійсненні умови чи на ЄС, який не враховує зусиль України - Януковичу не вдасться. Уся відповідальність за виконання ключових вимог лежить сьогодні виключно на ньому", - підкреслив лідер "УДАРу".

Як відомо,  4 жовтня екс-прем'єр прийняла пропозицію лікуватися у Німеччині, а екс-президент Польщі Александр Квасьнєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс подали президенту Україниклопотання про помилування Тимошенко.

Віце-президент Європейської народної партії, депутат європарламенту Яцек Саріуш-Вольський заявив, що угоду про асоціацію з ЄС не буде підписано, якщо справу Тимошенко не вирішать до 21 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування