Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський мільярдер Лебедєв розповість все про корупцію і просить не називати його олігархом

Неділя, 13 жовтня 2013, 12:08

Співвласник видання "Новая газета" Олександр Лебедєв очолить відділ розслідувань і має намір публікувати свої розслідування про корупцію, які у нього накопичилися

Про свою нову посаду сам Лебедєв повідомив у мікроблозі Twitter.

"З понеділка я глава відділу розслідувань "Нової газети", Дмитро Муратов - заступник. Будь ласка, перестаньте мене називати "олігарх" або "банкір", я довго розплачуюся за журналістські одкровення про корупцію та шахрайство", - заявив Лебедєв.

 

Заступником Лебедєва буде головний редактор видання Дмитро Муратов.

В інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" головред "Нової" Дмитро Муратов розповів, що Лебедєв в новій якості планує публікувати свої розслідування про корупцію, які у нього накопичилися.

Також Муратов уточнив, що Лебедєв очолив не відділ розслідувань "Нової газети", а власне бюро розслідувань всередині газети, тобто в цій структурі він стане заступником головного редактора.

Лєбєдєв - мільярдер, президент медіахолдингу "Нові медіа" (співвласник з 2006 року разом з Михайлом Горбачовим), власник "Національної резервної корпорації", президент Національної інвестиційної ради.

У минулому - депутат Держдуми четвертого скликання: на виборах у 2003 році очолював московський регіональний список блоку "Родіна", в тому ж році покинув блок і увійшов до складу фракції "Єдина Росія". У 2006 році вийшов з неї і став незалежним депутатом, співпрацював з партією "Справедлива Росія" . Колишній співробітник КДБ СРСР.

Наприкінці 2004 року Лебедєв підтримав "помаранчевих" під час президентських виборів d Україні, однак у 2005-2006 роках заявляв, що новий український уряд чинить на нього і його ділових партнерів тиск. Українською владою був ініційований судовий процес з перегляду підсумків приватизації столичного готелю "Україна", що належав Лебедєву.

У 2009 році Господарський суд Києва присудив право власності на готель Лебедєву. У 2011 році стало відомо, що структура, яка володіла готелем, позбулася всіх активів та нерухомості на території України (частку в готелі "Україна" та курортні комплекси в Криму). 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування