Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кіностудію Довженка очолить автор фільмів про Бандеру і Шухевича?

Неділя, 13 жовтня 2013, 17:46

Колектив Національної кіностудії імені Довженка має намір запропонувати Міністерству культури на посаду нового керівника кінорежисера Леся Янчука.

Про це заявив кінорежисер , сценарист і продюсер Роман Балаян, пише ZN.UA.

"Колектив студії, всі цехи вирішили запропонувати Мінкульту кандидатуру на посаду директора. Це кінорежисер Лесь Янчук. Він вже попрацював і продюсером, добре розбирається у виробництві. Знає студійних людей, цехи, стан справ, потреби кіновиробництва", - зазначив Балаян.

На його думку, для розвитку українського кінематографа потрібно домагатися чесних і прозорих форм кіновиробництва і кінобізнесу, а також "привчати" глядача до вітчизняного кіно в прокаті.

"Щоб побудувати нове, все-таки потрібно звертатися до досвіду попередників. Також  цє нерозуміння державних органів, що таке кіно. А це - одна з форм інтеграції у світ, до Європейського cоюзу зокрема", - зазначив кінорежисер.

За інформацією видання, співробітники кіностудії Довженка зібрали 120 підписів за кандидатуру Леся Янчука і відправили відповідне звернення на його підтримку в Мінкульт. У свою чергу керівництво Держкіно хотіло би бачити на цій посаді колишнього керівника Національної телекомпанії України Віталія Докаленка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування