Винні у погромах у Москві - мерські вибори і Путін - правозахисник

Неділя, 13 жовтня 2013, 20:18

У ході виборчої кампанії на виборах мера Москви практично всі кандидати торкалися теми міграції, чим "розпалили" настрої населення

Таку думку в ефірі телеканалу "Дождь" висловила правозахисник, член правозахисного центру "Меморіал", голова комітету "Громадське сприяння" Світлана Ганнушкіна.

"Тут двох думок навіть бути не може - це питання (міграції) розпалили вони (кандидати). Причому цією темою, цим питанням не гребував ніхто - жоден з  учасників виборчої кампанії", - додала Ганнушкіна.

За її словами, "вони (політики) вважають, що народ готовий голосувати саме за таких людей".

"Народ був збуджений після такої передвиборної кампанії, коли відповідальними за все роблять мігрантів. Хоча жодних доказів того, хто скоїв це вбивство (Щербакова) зараз немає - хто ця людина. Може бути це навіть не житель Центральної Азії, а людина з Росії (зробив). Але ми зараз вже чуємо розмови про візи для вихідців звідти (з Азії)", - зазначила правозахисник.

"Цю ситуацію зараз може і повинен зупинити тільки ОМОН, причому бажано методами, які б не завдавали травм нікому", - додала вона.

У свою чергу депутат Держдуми від КПРФ, заступник голови комітету Держдуми у справах національностей Валерій Рашкін заявив: ситуацію, що склалася, можна вважати не тільки провалом реформи поліції, але і злочинною політикою влади у сфері національних відносин.

"Це і чиновники, і відповідний департамент, і бюджетне фінансування, яке йде переважно в національні республіки. Це і сама влада, починаючи від Собяніна, Путіна, закінчуючи Медведєвим в уряді, які по мільйону мігрантів заводять. Усе в комплексі", - заявив депутат.

"Національна політика - це міна уповільненої дії. Вважаю це провалом політики, яку проводить президент разом з усім державним апаратом", - заявив Рашкин.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування