Коломойський стверджує, що перераховував Пінчуку гроші на вибори Кучми

Понеділок, 14 жовтня 2013, 08:30

Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов заперечують, що вони володіли акціями Криворізького залізорудного комбінату на користь Пінчука.

Про це говориться в роз'ясненнях Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова за позовом Віктора Пінчука у Високому суді правосуддя в Лондоні, копії яких має "Українська правда". 

У документах, які має "Українська правда", Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов стверджують, що купували акції КЗРК на користь Рината Ахметова.

Крім цього відповідачі обвинувачують Віктора Пінчука у використанні своїх зв'язків з Леонідом Кучмою в приватизаційних конкурсах Укррудпрома, Нікопольського заводу феросплавів, а також одержання матеріальної вигоди при керуванні Публічною акціонерною компанією Укрнафта. 

Коломойський і Боголюбов також стверджують, що в 3003-2004 роках передали Пінчуку 100 млн. дол. США на витрати виборчої кампанії Леоніда Кучми, який збирався балотуватися на третій строк президентства.

Про подробиці судового розгляду між Віктором Пінчуком, Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовым читайте найближчим часом в "Українській правді".

Редакція вже звернулася до всіх сторін конфлікту – у тому числі до Віктора Пінчука, Ігоря Коломойського й Ринату Ахметова – із проханням прокоментувати деталі судового розгляду в Лондоні.

Нагадаємо, у березні 2013 року Пінчук звернувся Високий суд правосуддя в Лондоні (High Court Of Justice) з позовом до Коломойського й Боголюбова.

Позов поданий у зв'язку з порушенням ними контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління по акціях ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат".

Пінчук просить суд визнати, що відповідачі тримають акції КЗРК у довірчому управлінні на його користь і вимагає від них передати йому ці акції, а також компенсувати збитки, понесені в результаті невиконання відповідачами контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління відносно акцій КЗРК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

15:56
Топгенерал США заявив, що для Америки вже не так ризиковано відправляти ATACMS в Україну
15:33
Росія вдарила двома ракетами по Одесі. Їх збили, але уламки впали на цивільних
15:33
На Херсонщині тракторист підірвався на російській міні
15:30
Ризики для військових: петиція до Зеленського про обмеження роботи онлайн-казино зібрала голоси
15:21
Зеленський після Ставки: Через атаки РФ на ГЕС під загрозою не лише Україна, а й Молдова
15:16
Зарплати вчителів: Лісовий натякнув на потенційно нову систему мотивації
15:12
На березі Тиси можуть побудувати мультимодальний термінал для міжнародних перевезень
15:11
відео, фотоНа Харківщині сапери знешкодили російську авіабомбу
15:02
фотоРосія перекинула у Крим танковий батальйон і готується до оборони – партизани
14:51
Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії – експерт
Усі новини...