Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ повернула собі Рудьковського і дала посаду

Понеділок, 14 жовтня 2013, 08:59

Соцпартія в ході XIX з'їзду на безальтернативній основі обрала своїм лідером Петра Устенка, а головою Миколу Рудьковського.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

З'їзд тривав понад сім годин, і участь у ньому взяли 210 делегатів. У ході з'їзду було переобране керівництво партії. Лідером СПУ став Петро Устенко, а головою — колишній перший секретар політради СПУ, нині народний депутат Микола Рудьковський (фракція Партії регіонів). 

"На пост голови був ще один кандидат — Валентина Семенюк-Самсоненко (колишній голова Фонду держмайна), але вона взяла самовідвід. Коли обирали лідера партії, із залу також запропонували кандидатури Валентини Семенюк-Самсоненко й Олександра Мороза, але вони обоє знову взяли самовідвід",— розповів перший заступник голови СПУ Юрій Ткаченко. 

У СПУ запевняють, що Рудьковський відновився в рядах СПУ близько роки тому під час виборчої кампанії на минулих парламентських виборах.

"Від багатьох партійців надходили пропозиції, щоб Микола Рудьковський очолив партію. Особливо тепер, коли він став депутатом Ради, щоб у СПУ була трибуна в парламенті. Я особисто впевнений, що Микола Миколайович допоможе повернути Соцпартію на велику політичну арену",— заявив глава Центральної контрольної комісії СПУ Микола Салтановський. 

За інформацією видання, Мороз збереже свою посаду засновника СПУ, а також одержить посаду у партійній організації, яка координуватиме роботу всіх напрямків діяльності політичної сили.


Рудьковський претендував на пост глави партії в 2011 році. Однак тоді перемога з перевагою в 15 голосів дісталася засновнику СПУ Олександру Морозу.

Після програшу Миколи Рудьковського спочатку виключили з політради з формулюванням "за дії, несумісні зі статутом партії", після чого, у грудні того ж року, він демонстративно вийшов з політичної сили.

На парламентських виборах в 2012 році Рудьковський пройшов у Верховну раду по округу N 210 (Чернігівська область) як самовисуванець. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування