Медведєв попереджає: Після асоціації з ЄС Україні буде важко

Вівторок, 15 жовтня 2013, 18:13

У разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС перспектив на повноправний вступ Києва до Митного союзу практично не залишиться, заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв.

Про це він сказав за підсумками роботи комітету з економічного співробітництва російсько - української міжурядової комісії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, після підписання угоди про асоційоване членство Україні буде дуже важко вступити до Митного союзу, якщо вона того захоче. Я думаю, що шанси в цьому випадку, якщо говорити про повноцінне, а не про асоційоване членство, не про спостереження, практично будуть нульові" , - сказав Медведєв.

За його словами, Росія спочатку попереджала, що принципове значення має те, щоб усі члени Митного союзу мали однаковий набір прав і обов'язків.

"А угода за формулою "Росія, Казахстан, Білорусія + Україна або будь-яка інша країна" нас не влаштовує, тому що ми хочемо створити повноцінний Євроазійський економічний союз, а не якесь аморфне об'єднання. І ось з цього ми будемо виходити і на майбутнє", - сказав Медведєв.

Крім того, за його словами, уряди Росії і України мають спільно з експертами та бізнесом проаналізувати наслідки створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Він висловив сподівання, що сторонам вдасться мінімізувати можливі негативні результати.

"Це рішення, безумовно, буде впливати і на російський ринок. Маю на увазі і обнулення імпортних мит, перехід України на стандарти і технічні регламенти Євросоюзу", - сказав Медведєв.

Прем'єр-міністр РФ підкреслив, що необхідно проаналізувати ризики, які виникають у зв'язку з цим як для Росії, так і для її партнерів по Митному союзу.

"Необхідно проаналізувати всі наслідки відповідних рішень. Звичайно, до цього мають підключитися і наші колеги по уряду, експерти, і бізнес-спільноти наших країн", - зазначив Медведєв.

"Діяти потрібно виважено, керуватися нашими довгостроковими інтересами, намагатися дотримуватися всіх домовленостей, які були нами досягнуті за останні роки. І намагатися мінімізувати ці проблеми. Сподіваюся, що ми в кінцевому рахунку зможемо вийти на правильні рішення в цій сфері", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування