Медведєв думає, що без Росії українська ГТС заіржавіє

Вівторок, 15 жовтня 2013, 18:20

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україна не демонструє зацікавленості участі Росії в модернізації своєї газотранспортної системи.

Про це він заявив на спільній з Миколою Азаровим прес-конференції в Калузі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З приводу модернізації української ГТС. Це питання для нас цікаве, якщо воно цікаве нашим українським друзям. Ми кілька разів його піднімали, але на жаль, ніяких рішень ми досягти не змогли. Це, напевно не найголовніша проблема. Зрештою, це ваша ГТС - бути їй сучасною або іржавіти - вирішувати вам" , - сказав Медведєв.

У свою чергу Азаров прокоментував репліку російського колеги: "Ціна на газ прекрасна, Україна не зацікавлена ​​в модернізації ГТС - Дмитро Анатолійович не те мав на увазі".

Раніше Азаров відзначав, що Україна хоче почути відповідь від Європи і Росії про роль української газотранспортної системи, і про майбутнє її експлуатації.

"Три з половиною роки вирішується питання про модернізацію нашої ГТС. Я ставлю просте питання - вона не потрібна Росії і ЄС? Дайте відповідь на це запитання, або ми будемо самі приймати рішення з експлуатації ГТС", - говорив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування