Азаров вимагає від ЄС і Росії підтвердження "потрібності" української ГТС

Четвер, 10 жовтня 2013, 16:29

Україна хоче почути відповідь від Європи про роль української газотранспортної системи, і про майбутнє її експлуатації.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в ході зустрічі з членом Європейської Комісії з питань енергетики Гюнтером Оттінгером у четвер у Києві.

"Три з половиною роки вирішується питання про модернізацію нашої ГТС. Я ставлю просте питання - вона не потрібна Росії і ЄС? Дайте відповідь на це запитання, або ми будемо самі приймати рішення з експлуатації ГТС", - сказав він.

"В обхід України вже побудований Північний потік і будується Південний. Які у України перспективи? Ми повинні знати відповідь на це питання", - зазначив прем'єр.

Азаров поскаржився на те, що Україна після підписання Європейської енергетичної хартії не отримала тієї підтримки від ЄС з проведення енергетичної політики, на яку вона розраховувала.

Він висловив надію на зміну ситуації.

При цьому Азаров також заявив, що Київ хотів би знати, чия це політика - Словаччини, Росії чи ЄС - затримка переговорів зі Словаччиною про реверсних поставках газу в Україну.

"Нам важко зрозуміти, чому так важко йдуть переговори із Словаччиною... Невирішеність цього досі ставить для нас питання про політику ЄС", - зазначив він.

"Зрозуміло, що будь-яка затримка в цьому питанні ускладнює наші переговорні позиції з Росією. Виникає питання - це політика Словаччини, політика Росії, чи політика ЄС", - сказав Азаров.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування