Республіканці натякають Обамі, що дефолт – це не кінець світу

Середа, 16 жовтня 2013, 11:37

Республіканці із Палати представників вимагають від демократів погодитись на зменшення видатків бюджету і "зарізати" медичну реформу Обами.

Про це пише "Голос Америки".

Більшість у Палаті представників належить республіканцям, і вони не поспішають погоджуватись на підняття "стелі" держборгу, хоч дефолт можуть оголосити уже в четвер, 17 жовтня.

Вони натякають, що дефолт кінцем світу не вважають.

"Я не вважаю, що ми повинні допустити дефолт… Але після того, як ми 55 років витрачаємо більше ніж заробляємо, треба щось починати робити", - заявив спікер Палати представників Джон Бейнер:

Обама прямо називає таку позицію шантажем і критикує республіканців за "екстремальні" методи.

Президент США застерігає, що дефолт може сколихнути усю світову економіку, а обіцяє, що його країна "платила і буде плати" за своїми рахунками.

Оглядачі відзначають, що головну роль у республіканців тепер відіграють ультраконсерватори з "Руху чаювання", який перетворився на головну силу у партії.

Саме "Чаювання" - а це третина республіканців - стоять за зупинкою роботи уряду, якою вони намагаються зірвати медичну реформу Обами.

Демократи на поступки іти не збираються, бо реформи охорони здоров'я і імміграційної політики - головні обіцянки кампанії Обами.

Допустити, щоб не було втілено жодної з них, вони не можуть.

Обама провів уже кілька "розмов" з республіканцями, але вони поки не дали хоч якогось результату, крім домовленостей продовжити домовленості.

Обама погоджується підписати закон про тимчасове підняття ліміту, якщо його приймуть, але хоче спочатку його бачити, щоб переконатись, що республіканці не висувають якихось додаткових умов.

В інтерв'ю WABC він розповів, що політика у Вашінгтоні дійшла до стану "розвалу".

Він розповів, що все більше республіканців відмовляються підкорятися спікеру Палати представників і лідеру їхньої фракції Джону Бейнеру.

"Неодноразово вже бувала ситуація, коли ми досягали домовленостей, він повертався до Палати, і з'ясовувалося, що він не може контролювати свою фракцію", - розповів Обама.

Опитування громадської думки показують, що американців все більше обурюють ці суперечки.

Результати опитування, проведеного Wall Street Journal і NBC News, вказують, що 53% опитаних звинувачують у закритті уряду республіканців і лише 31% - демократів.

З 1 жовтня в США закрито багато державних установ, а вже 17 жовтня країні теоретично загрожує дефолт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News