Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов думає, що Кузьміна "з'їв" Пшонка

Середа, 16 жовтня 2013, 14:54

Переведення Рената Кузьміна з посади заступника генпрокурора сталося через конфлікт з генпрокурорм Віктором Пшонкою і щоб зробити вигляд, що "питання Тимошенко" вирішується.

Про це заявив перший заступник глави ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов в інтерв'ю "Обкому".

На його думку, "заслання" Кузьміна в Раду нацбезпеки і оборони пов'язане зі зміною стратегії влади в питанні вибіркового правосуддя.

"Я думаю, це спроба зробити вигляд, що вони змінили позицію, - не випускаючи при тому Тимошенко", - говорить Турчинов.

"Тобто, ми готові познімати всіх з посад, продемонструвати інші кроки - але дайте нам можливість продовжувати тримати її за ґратами, а опозицію - під тиском силових структур", - пояснив він.

Турчинов сумнівається, що Кузьмін буде "вибудовувати вертикаль" під голову РНБО Андрія Клюєва.

"Я не думаю, що Кузьмін буде працювати на Клюєва. Справа в тому, що Андрій Клюєв в Партії регіонів традиційно займається виборами. Я не думаю, що Кузьмін є фахівцем з виборів", - сказав Турчинов.

Він пов'язує "заслання" Кузьміна з його конфліктом з генпрокурором Пшонкою.

"У конфлікті Кузьмін-Пшонка переміг генпрокурор Віктор Пшонка. Так що не варто розглядати цю перестановку як знак того, що влада відмовляється від силового переслідування опонентів", - заявив Турчинов.

"У цей момент переміг Пшонка, який на сьогоднішній день має повну монополію в Генпрокуратурі і у виконанні тих завдань, які перед ним ставить Янукович", - пояснив він.

4 жовтня президент Віктор Янукович призначив Рената Кузьміна заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...