Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: Шанси України на асоціацію з ЄС швидко зменшуються

Середа, 16 жовтня 2013, 16:45

Україна через досі не вирішене питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко зменшує шанси на підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це йдеться у коментарі віце-голови Європейської народної партії Яцека Саріуш-Вольського, текст якого має УНІАН.

"Часу вже немає, і шанси України на підписання угоди про асоціацію в листопаді на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі швидко зменшуються. України повинна негайно продемонструвати справжній прогрес. Якщо цього не зробить, то Євросоюз не підпише угоду виключно на базі чистої риторики", - заявив він.

Коментуючи вчорашній звіт спецпредставників Європарламенту Александра Кваснєвського і Пета Кокса, євродепутат висловив жаль, що їм поки не вдалося досягнути вирішення проблеми Тимошенко.

Депутат, який представляє в Європарламенті Польщу заявив, що ЄС не планує змінювати висунуті раніше Україні умови для підписання угоди про асоціацію, і нагадав, що серед них є питання вибіркового правосуддя.

"Частина реформ була запроваджена, але Україна повинна зрозуміти, що без відмови від вибіркового правосуддя, що означає звільнення на підставі помилування Тимошенко, угода про асоціацію не буде підписана в цьому році", - сказав Саріуш-Вольський.

У середу видання "Коммерсант-Україна" писало, що в адміністрації президента в останні дні частіше озвучують думку про те, що до саміту проблема Тимошенко залишиться невирішеною.

Європейські дипломати сходяться в думці, що в цьому випадку угода про асоціацію не буде підписана — низка країн, у числі яких Франція, Швеція й Іспанія, проголосують проти підписання УА. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...