Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Здавати документи до ЦВК вже побігли перші кандидати

Четвер, 17 жовтня 2013, 10:24

Станом на 18.00 середи до ЦВК надійшли документи про висунення 18 кандидатів на повторних виборах народних депутатів у п'яти одномандатних округах.

Як повідомили Інтерфакс-Україна в прес-службі ЦВК, від політичних партій висунуті 4 кандидати від ВО "Батьківщина" (Віктор Романюк у 94 окрузі, Аркадій Корнацький в 132 окрузі, Леонід Даценко в 198 окрузі та Микола Булатецький в 194 окрузі).

Від ВО "Братство" надійшли документи про висунення трьох кандидатів 194 округ - Чорний Віталій, 223 округ - Селлеі-Довженко Аттіли-Дюло, 197 округ - Лінько Дмитро. Лідера Братства Дмитра Корчинського у списку кандидаітів поки немає.

По одному кандидату висунуто від: Соцпартії, партії "Союз", "Российского единства", Політичної партії малого і середнього бізнесу України, Народної екологічної партії, партії "Ліберальна Україна", ВО "Центр".

Як повідомлялося, в Україні 16 жовтня почалася виборча кампанія з повторних виборів народних депутатів в одномандатних округах № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаси і Канів, Черкаська область) та 223 (Шевченківський район, Київ).

Проведення цих виборів є однією з вимог для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно з календарним планом, який оприлюднений на сайті Центральної виборчої комісії, в середу розпочинається висування кандидатів у народні депутати, яке триватиме до 4 листопада включно.

Кандидатів може висунути партія на з'їзді або вони можуть самовисуватися.

Опозиція заявила, що вона висуне тих самих кандидатів, що і на чергових парламентських виборах у 2012 році - тоді від ВО "Батьківщина" балотувалися: у 94-му окрузі - директор ТОВ "Мако" Віктор Романюк, в 132-му - голова громадської організації "Селянський Фронт" Аркадій Корнацький, в 194-му - приватний підприємець Микола Булатецький, в 197-му - помічник-консультант народного депутата Леонід Даценко; від ВО "Свобода" у 223-му окрузі - керівник аналітичної служби цієї партії Юрій Левченко.

У середу відбудуться партійні з'їзди ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", на яких вони висунуть своїх кандидатів. Партія УДАР заявила, що підтримає єдиних кандидатів від опозиції.

Партія регіонів заявила, що не буде проводити з'їзд і висувати своїх кандидатів, оскільки це висування "проводиться знизу", тобто вони будуть балотуватися шляхом самовисування. Поки точно не відомо, кого партія влади підтримає на цих виборах.

Як відомо, ЦВК на парламентських виборах 28 жовтня 2012 визнала неможливим встановити результати виборів у п'яти зазначених округах через масові порушення та фальсифікації результатів виборів.

Повторні вибори в зазначених п'яти мажоритарних округах відбудуться 15 грудня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування