Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали хочуть розібратися з рекомендаціями Венеціанської комісії

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 17:34

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про створення спец комісії для узгодження змін до виборчого законодавства.

Відповідний проект постанови зареєстрований у Раді в п'ятницю.

Його авторами виступили троє депутатів від Партії регіонів Олександр Єфремов, Володимир Олійник та Володимир Макеєнко.

Як розповів "Інтерфакс-Україна" Олійник, комісія створюється для залучення депутатів від усіх фракцій та позафракційних до процесу узгодження поправок.

"Передусім європейці вимагають внесення змін до виборчого законодавства з урахуванням висновків Венеціанської комісії… Але, оскільки ці пропозиції досить суперечливі, ми паралельно виявили ініціативу щодо створення комісії ", - розповів він.

За словами Олійника, є низка норм, запропонованих Венеціанською комісією, які найімовірніше не буде підтримано, зокрема й опозиційними депутатами.

"Я ставлю питання, чи готові сьогодні представники опозиції підтримати таку норму… як реєстрація кандидатів не Центральною виборчою комісією, а окружними виборчими комісіями? Думаю, що ні", - зазначив він.

Крім того, за словами депутата, викликає запитання і пропозиція балотуватися кандидатам із судимістю, а також надати право балотуватися кандидатам, які не проживали в Україні.

Як відомо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зареєстрував у Верховні Раді проект законодавчих змін до виборчого закону.

Реформування виборчого законодавства є однією з вимог для підписання Угоди про асоціацію. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування