В Індії заарештовано троє українців

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 19:24

В Індії заарештували екіпаж судна із зброєю, серед членів команди якого є троє громадян України.

Про це в п'ятніцю повідомляє Бі-Бі-Сі із посиланням на АР.

Екіпаж звинувачують в незаконному перевезенні зброї та боєприпасів індійськими водами.

Вісім із десяти членів екіпажу і 25 охоронців, які перебували на борту судна Seaman Guard Ohio, були арештовані після того, як не змогли пред'явити документи, що дозволяли б їм перевозити зброю, цитує агентство міністра закордонних справ Індії Суджату Сінгх.

Судно належить американській компанії, але зареєстроване у Сьєрра-Леоне. Його затримали 12 жовтня в порту міста Тутікорін у штаті Таміл-Наду.

Капітан судна розповів слідчим, що компанія, якій належать судно, надає озброєну охорону торговельним кораблям, що плавають переповненими піратами водами Індійського океану.

Окрім українців на судні є громадяни Естонії, Великої Британії та Індії.

Поліція конфіскувала 35 одиниць автоматичної зброї і майже 5700 патронів у охоронців, які перебували на кораблі, повідомляє Euronews.

МЗС України підтвердило інформацію про арешт співробітників охорони судна, однак зазначило, що двоє українців, що належать до екіпажу, лишилися на судні.

"Екіпаж, в тому числі громадяни України - капітан і старший інженер, залишився на судні. Всі охоронці судна заарештовані, в тому числі один громадянин України", - повідомив агенції "Інтерфакс" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс з посиланням на посольство України в Індії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News