Рудьковський показав свій закон для лікування Тимошенко

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 21:26

Помічник голови Соціалістичної партії України Миколи Рудьковського Андрій Гусак передав журналістам текст закону, який стосується лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном.

Відповідний документ оприлюднили на сайті Forbes.

Раніше повідомлялося, що законопроект про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінального процесуального кодексів України Рудьковський зареєстрував у парламенті 18 жовтня.

Текст документа поки що офіційно не оприлюднений.

Гусак повідомив, що даний законопроект не має нічого спільного з документом, реєстрацію якого в парламенті прогнозував нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник.

Текст закону Рудьковського
Текст закону Рудьковського
 
 

У свою чергу, один з чиновників Адміністрації президента на умовах анонімності повідомив, що текст документа підготували співробітники АП на чолі з радником президента Андрієм Портновим.

Однак Андрій Гусак цю інформацію не підтверджує.

У той же час чиновник в АП стверджує, що найближчим часом в Раді буде зареєстрований ще один законопроект про виїзд ув'язнених для лікування за кордон, який готує міністр юстиції Олена Лукаш.


Згідно з документом, висновок про необхідність лікувати ув'язненого за кордоном приймає лікарська комісія а рішення про виїзд на лікування приймає суд.

Він також визначає спосіб транспортування ув’язненого на лікування та термін лікування. За рішенням іноземних лікарів термін лікування може бути продовжений. Після закінчення лікування в'язень повинен повернутися в Україну і продовжити відбувати покарання.

Час лікування буде зараховуватися в термін відбування покарання, повідомляє Forbes.

Як відомо, 4 жовтня екс-прем'єр прийняла пропозицію лікуватися у Німеччині, а екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс подали президенту України клопотання про помилування Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування