Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорський суд заарештував екс-нардепа Шепелєва до січня

Субота, 19 жовтня 2013, 15:37

Будапештський столичний суд ухвалив рішення про екстрадиційний арешт екс-депутата Олександра Шепелєва та його дружини Галини.

Про це стало відомо з рішення суду, повідомляє Укрінформ.

"Будапештський столичний суд постановив, що О. Ш. та Г. Ш. (Олександр та Галина Шепелєви) підпадають під умови екстрадиційного арешту, і тому ухвалив рішення про екстрадиційний арешт підозрюваних до 10 січня 2014 року", - повідомив Будапештський столичний суд.

Повідомляється, що рішення не набуло юридичної сили, оскільки підозрювані та їх захист заявили про його оскарження.

Зазначимо, екстрадиційний арешт може бути продовжений ще на 6 місяців і допускається його тривалість до двох років, поки не буде прийнято остаточне рішення у справі з приводу надання статусу біженця.

Управління у справах імміграції і громадянства Угорщини відхилило клопотання Олександра Шепелєва та його дружини Галини Шепелєвої про надання їм статусу біженців, що також оскаржене підозрюваними та їх захистом.

У вересні заступник генпрокурора України Лілія Фролова заявила, що питання екстрадиції екс-нардепа Олександра Шепелєва знаходиться на розгляді в угорському суді.

За її інформацією, рішення про надання статусу біженця Шепелєву ще не прийнято, а питання - у компетенції правоохоронних органів Угорщини.

У квітні 2012 року начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко заявив про порушення в лютому 2011 року кримінальної справи проти Шепелєва.

Відомство підозрює депутата в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 мільойнів грн у березні-травні 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування