Влада Одещини залишить жертв повені без житла до листопада

Субота, 19 жовтня 2013, 19:52

Питання про нове житло для жителів Одеської області, які внаслідок внаслідок вересневого повені залишилися без даху над головою, буде врегульовано не раніше початку листопада.

Про це заявив віце-губернатор Валерій Матковський, пише "Думская.net".

Джерела в обласній адміністрації уточнюють: незважаючи на те, що Кабмін виділив для постраждалих районів Бессарабії 104 млн грн, у тому числі 26 млн для компенсації збитків населенню, гроші в область досі не надійшли.

Причина неясна: за однією версією, регіональні чиновники затягнули з складанням списку першочергових витрат, за іншою - фінанси "застрягли" у Держказначействі.

Разом з тим місцева влада повідомляє, що нові будинки отримають не всі постраждалі. Так , за словами Федора Желяскова, керівника селища Березине Тарутинського району - по цьому селищу стихія вдарила найсильніше - до списку людей, які позбулися житла, не внесли тих, хто проживав у зруйнованих будинках без реєстрації та документів на житло.

"Це те ж саме, якщо орендаря квартири виселить господар, а той зажадає від властей виділення нової хати. Звичайно, ми будемо намагатися вирішити це питання, адже одна з таких потерпілих - багатодітна мати. Хто їй заважав за 8 років зробити документи?", - зазначив Желясков.

За його словами, зараз у списку - 171 осіб, їм потрібно виділити 61 будинок. Однак такої кількості будинків у селищі просто немає, тому влада планує завершити наявний там довгобуд - п'ятиповерхівку на 70 квартир. Але поки Київ не дасть грошей, завершити будівництво неможливо.

Наразі потерпілі жителі тимчасово розміщені по школах і будинках культури, деякі влаштувалися у родичів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News