Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко відмовиться від лікування, якщо ВР підтримає бажання Януковича везти її за кордон у кандалах - Кужель

Субота, 19 жовтня 2013, 20:39

 У влади одна мета - принизити Юлію Тимошенко, не дати їй помилування, щоб вона залишалася ув’язненою і транспортувати її до Німеччини у кандалах. 

Про це  в інтерв'ю "Радіо "Свобода" заявила народний депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель.

На питання, чи голосуватиме опозиція за законопроект, який подасть Партія регіонів, Кужель зазначила: "Я не знаю, що вони подаватимуть, але чекати від них порядного законопроекту не доводиться, тому що порядні є, вони за них не голосують".

"У них одна ціль – принизити Юлію Тимошенко, не дати їй помилування, щоб вона залишалася ув’язненою і транспортувати її до Німеччини у кандалах. Янукович сказав: "Верховна Рада визначить, чи може Тимошенко їхати і суд визначить, як її будуть транспортувати, і яка там буде охорона", - зазначали Кужель.

"А що написано в критеріях, які відповідають євроінтеграції? Відсутність вибіркового правосуддя. Пропозиція місії Кокса і Квасневського, помилування і лікування, на що Юлія Тимошенко погодилася, розуміючи, що вона невинна. А що пропонує Янукович? У кандалах вести Тимошенко на операцію. Я особисто за себе говорю, я ніколи за це не проголосую. Бо я не дозволю свого лідера так принижувати", - заявила нардеп.

При цьому вона додала: якщо опозиція не буде голосувати за проект закону від Партії регіонів про лікування ув'язнених за кордоном, а 226 голосів набереться без голосів опозиції, Тимошенко може відмовитися від лікування

"Я думаю, що Юлія Тимошенко не погодиться на виконання таких умов. Вона відмовиться від лікування. Для неї Україна понад усе, але вимога була у відсутності подвійного підходу до вироків, вибіркового правосуддя. Цього не можна допустити. Ви уявляєте, якщо він (Янукович) зараз так ставиться, то що він далі з нами робитиме?", - зазначила Кужель.

Також вона додала, що Європа "вже починає говорити про санкції до представників влади й олігархів. Це буде страшний, болючий етап життя України".

При цьому вона підкреслила, що на сьогодні "нічого до Верховної Ради не віддано".

"Нічого не віддано. Це блеф. Я бачу, як відпрацьовують "говорячі голови" Партії регіонів. Можна дурити людей у своїй країні, але й вони розуміють вартість слів, які каже Віктор Янукович", - заявила Кужель.

За її словами, продовження місії Кокса-Квасневського – "це підтвердження того, що європейські політики не вірять ні обіцянкам на саміті в Ялті, ні на засіданні у Вашингтоні, де президент сказав, що вирішить це питання (Тимошенко)".

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування