Суд ще поцікавиться "подвійним громадянством" опозиційного кандидата з Первомайська

Неділя, 20 жовтня 2013, 14:25

Окружний адмінсуд Києва продовжить розгляд позову про нібито подвійне громадянство кандидата в депутати від партії "Батьківщина" Аркадія Корнацького наприкінці жовтня.

Про це повідомив адвокат Корнацького Сергій Рахманов, пише ""Інтерфакс-Україна". За словами адвоката, "позивач вважає, що Корнацький має інше, крім українського, громадянство і не вийшов із нього".

Рахманов зазначив, що 18 жовтня суд ухвалив рішення, в якому зазначив, що ні позивач, ні Корнацький поки що не є суб'єктами виборчого процесу, оскільки Центрвиборчком ще не зареєстрував Корнацького кандидатом у депутати.

"У зв'язку з цим цю справу розглядатимуть у загальному порядку. Наступне засідання призначено на 30 жовтня", - додав адвокат кандидата.

"Ми подали клопотання про вилучення доказів і проведення їх експертизи, оскільки під час їхнього огляду ми виявили ознаки підробки", - також зазначив він.

Також захист надав усі документи, видані уповноваженими органами Російської Федерації, Федеральної міграційної служби Росії та Генеральним консульством РФ в Одесі, де чітко зазначається, що Корнацький вийшов із російського громадянства у вересні 2005 року і в російському громадянстві на сьогодні не перебуває.

За словами адвоката, такі самі документи надала і Державна міграційна служба України.

Відповідаючи на запитання, чи можуть зняти з реєстрації Конрнацького, якщо суд ухвалить рішення на користь позивача, адвокат заявив "Не бачу підстав" і додав, що не бачить судових перспектив у цій справі.

Як відомо, Київський окружний адмінсуд відмовив Володимиру Шиманському в позові про незаконну участь опозиціонера Аркадія Корнацького у виборах по 132 виборчому округу в Миколаївській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News