Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" не дасть свій закон про вивезення Тимошенко, але можливий запасний варіант

Понеділок, 21 жовтня 2013, 11:25

Фракція "Батьківщина" не подаватиме якихось додаткових законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном.

Про це йдеться в заяві партії, поширеній в понеділок.

У документі знову наголосили, що  "законодавство, зокрема, Конституція, закони в сфері охорони здоров’я та Кримінально-виконавчий кодекс не встановлюють жодного обмеження для виїзду засудженого на лікування за кордон".

"Ми знову підкреслюємо: вирішення питання усунення політично мотивованого правосуддя та розв’язання проблеми Юлії Тимошенко лежить винятково на президенті Вікторі Януковичі", - зазначено у заяві.

"В адміністрацію президента подано достатню кількість клопотань про звільнення лідера опозиції, зокрема, від глав українських церков, 172 народних депутатів та місії Кокса-Кваснєвського. Потрібна лише політична воля Януковича", - йдеться в заяві.

"Партія "Батьківщина" повністю погоджується зі способом вирішення питання Тимошенко, запропонованим місією Євросоюзу. Ми продовжуємо наполягати, що на лікування за кордон лідер опозиції повинна виїхати вільною людиною, позбавленою несправедливих звинувачень та вироків продажних судів", - наголосили в "Батьківщині".

Як заявив "Українській правді" захисник Тимошенко Сергій Власенко, "опозиція не розробляє жодний закон щодо Юлії Тимошенко, оскільки жоден закон, який би регламентував так звані канікули в наручниках, не відповідає вимогам і критеріям Європейського союзу"

"Вони замість ліквідації вибіркового політичного правосуддя пропонують його відстрочити,а потім продовжити. Так само написаний і законопроект Міщенка. Це не є виконання критеріїв ЄС", - наголосив Власенко.

Водночас джерела УП у "Батьківщині" не виключили, що свій варіант проекту таки доведеться подавати: "Це лише один з напрямків роботи, не основний, бо ми хочемо, щоб це було питання помилування, а не виїзду на лікування з подальшим поверненням назад".

"Ми ж не бачимо як налаштовані регіонали. Може бути компроміс для Януковича через ВР, і в принципі Тимошенко виїжджає. Або інший варіант – затягнути, показати, що Янукович не винуватий, а винувата ВР, вони подадуть неприйнятний варіант і можливо навіть відмовляться голосувати. Ми лише завтра зможемо побачити, куди будуть рухатись події", - сказав співрозмовник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...