Рибак: У ВР буде зареєстровано кілька проектів для вивезення Тимошенко

Понеділок, 21 жовтня 2013, 13:20

Спікер Володимир Рибак очікує появи ще кількох законопроектів щодо надання можливості засудженим лікуватися за кордоном.

Про це він повідомив на брифінгу після погоджувальної ради.

За його словами, один з авторів вже зареєстрованого законопроекту Микола Рудьковський відкликав його, однак має зареєструвати його знову під тим самим номером.

"Я очікую ще на кілька законопроектів сьогодні-завтра. Ми маємо узгодити, вибрати з усіх законопроектів найкраще. Я готовий внести це питання на розгляд, однак це має бути консолідоване рішення ВР", - зазначив Рибак.

Відповідаючи на уточнюючі запитання про те, що він таким чином підтримує думку провладної фракції, оскільки опозиція вважає, що питання Тимошенко має вирішувати президент, Рибак відповів:

"Я як ви пам’ятаєте, я не є членом жодної фракції, але ви чули заяву президента, який чекає на закон, який розгляне Верховна Рада, і прийме стосовно лікування Тимошенко за кордоном. Можливість його розглянути і прийняти є, я одразу направлю його на підписання президенту", - сказав він.

У свою чергу лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що фракція не підтримуватиме законопроект Рудьковського, оскільки він поданий не у відповідності до регламенту.

"Рудковський подав неузгоджений документ, він ухвалив рішення очолити іншу політичну силу, він увійшов до нас не як член партії, а як депутат за мажоритарним округом", - сказав Єфремов.

"А окрім того, якщо зареєстрований законопроект Міщенка, і він його не відкликатиме, то в секретаріаті інший законопроект просто не зареєструють. Тому це все нагадує популізм, більше ніж реальність", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...