Янукович розуміє, як ризикує з Тимошенко - глава МЗС Польщі

Понеділок, 21 жовтня 2013, 14:00

Президент Віктор Янукович добре знає усі ризики для підписання Угоди про асоціації, які виникнуть у разі невиконання умов ЄС.

Таку думку висловив голова МЗС Польщі Радослав Сікорські в інтерв'ю тижневику Wprost, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр підкреслив, що існують ризики для підписання угоди, якщо, зокрема, не буде вирішено питання зі звільненням Юлії Тимошенко.

"Україна піддалася б великом ризикам, легковажачи думкою деяких країн-членів ЄС, як Нідерланди чи Німеччина, котрі вважають випадок Тимошенко за символ застосування вибіркового правосуддя", - заявив головний дипломат Польщі.

"Президент Янукович добре знає, які ризики поразки перед фінішем візьме на себе, якщо цього (звільнення Тимошенко – ред.) не зробить", - пояснив він.

На думку Сікорського, однією із можливостей є "часткове помилування".

"Але залишається щораз менше часу. До саміту у Вільнюсі залишилось дві зустрічі міністрів закордонних справ – у понеділок і 18 листопада, перед самим самітом. Якщо на тому останньому зібранні міністри вирішать, що не всі умови виконані – а вистачить одного ветувального голосу – то пізніше уже не можна буде змінити ситуацію", - пояснив міністр.

За його словами, якщо саміт у Вільнюсі закінчиться фіаско, то "справа Угоди про асоціацію перенесеться до часу після виборів президента в Україні у 2015 році".

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада.

17 жовтня президент Янукович у Донецьку заявив, що готовий підписати закон, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування, якщо його ухвалить Верховна Рада.

Для вирішення цього питання, Європарламент продовжив до середини листопада мандат наглядової місії Кокса - Кваснєвського.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News