Яценюк: Тимошенко згодна на "часткове помилування", але Янукович тягне

Вівторок, 22 жовтня 2013, 15:10

Європейський союз буде наполягати на помилуванні Юлії Тимошенко навіть якщо вона на це не погодиться.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі із міністрами закордонних справ Швеції та Польщі.

Він нагадав, що "Юлія Тимошенко згодна на "часткове помилування", як про те просила Януковича місія Кокса-Квасневського.

Фото прес-служби Батьківщини 
Фото прес-служби Батьківщини
Фото прес-служби Батьківщини

"Але навіть якщо вона зараз змінить думку, то все одно Європа наполягатиме. Зараз це перейшло в іншу стадію, де є ключова вимога країн-членів Європейського союзу щодо дотримання прав і свобод людини", - зазначив він.

За словами Яценюка, президент Віктор Янукович продовжує тягнути час не вирішуючи питання Тимошенко і це зрозуміли європейські очільники.

фото з Твіттер Павла Шеремета 

Водночас, як повідомив Яценюк "Українській правді" під час зустрічі стало зрозуміло, що "європейці вже заплуталися".

"Вони знають, що Янукович відкладає рішення на останній день, вони знають, що в останній день він може також його не прийняти, і вони знають, що на даний момент у Януковича немає ніякого рішення", - зазначив він.

За його словами, Карл Більдт і Радослав Сікорський попрямували на зустріч до Януковича, про яку самі попросили, сподіваючись зрозуміти, яким буде його остаточне рішення.

Карл Більдт і Радослав Сікорський зустрілися із опозицією
Карл Більдт і Радослав Сікорський зустрілися із опозицією

Яценюк також повідомив, що на сьогоднішній день у парламенті не зареєстровано жодного законопроекту пов'язаного з можливим звільненням Тимошенко з в'язниці.

У свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок також сказав, що створюється враження, що Янукович і Партія регіонів "просто тягнуть час".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News