Україна має зосередитися на боротьбі з піратством – посол США

Вівторок, 22 жовтня 2013, 18:59

Україна в найближчі кілька місяців має зосередити свою увагу на захисті прав інтелектуальної власності. Це допоможе підвищити її конкурентоспроможність на зовнішніх ринках і сприятиме припливу інвестицій.

Так вважає посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Дуже важливою метою на наступні кілька місяців для України має стати захист прав інтелектуальної власності, що, у свою чергу, відкриє двері для інвесторів, інновацій та підприємництва. Український уряд заявив, що це його пріоритет, і США це підтримує. Тепер необхідно благі наміри перевести в конкретні дії", - сказав він, виступаючи на презентації щорічного аналітичного звіту Американської торговельної палати в Україні в Києві у вівторок.

Пайєтт також наголосив, що Україні необхідне посилення верховенства права та судової системи загалом.

"Посилення верховенства права позитивно позначатиметься на залученні інвестицій, так і на посиленні конкурентоспроможності. Суди мають ухвалювати надійні і послідовні рішення, застосовувати однакове законодавство до всіх, і це передусім, створить рівні умови ведення бізнесу і для припливу інвестицій", - сказав він.

Як відомо, торговельне представництво США в своєму щорічному спеціальному звіті поставило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності.

Водночас віце-прем'єр Костянтин Грищенко вражає, що визнання України одним з основних порушників прав інтелектуальної власності в світі не відображає реального стану справ у цій сфері.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування