У Медведєва просять митницю "приділити увагу" товарам з України

Середа, 23 жовтня 2013, 12:25

У Росії закликали Федеральну митну службу РФ забезпечити належний контроль товарів з України після підписання асоціацію з ЄС.

Про це главу ФМС Андрія Бельянінова попросив перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"А за профілями ризику ви зараз розумієте, щодо яких груп товарів потрібно серйозно готуватися. Але найголовніше, щоб не було ситуації (із затримками оформлення товарів – ред.), як влітку", - сказав він.

За словами Шувалова, у разі виникнення якихось "жорстких ситуацій" їх потрібно обговорювати з українськими митниками, щоб не було так, що вантажі приходять до кордону, а російська сторона не в змозі їх прийняти.

"Ці причини потрібно завчасно з українськими колегами обговорювати, щоб не було ніяких непередбачуваних ситуацій", - сказав перший віце-прем'єр.

"Торгівля повинна розвиватися, але без шкоди для російських галузей промисловості", - підсумував Шувалов.

Бельянінов у свою чергу зазначив, що ФМС вже провела зустріч з українськими митниками на тему взаємодії відомств двох країн після підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Як відомо, Росія неодноразово заявляла, що буде "захищати свій ринок" від товарів з України та ЄС після можливого підписання ними Угоди про асоціацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News