Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закони щодо лікування Тимошенко, які вже є в Раді, не є компромісними – ПР

Середа, 23 жовтня 2013, 20:57

Зареєстровані у Верховній Раді законопроекти, що стосуються лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном не є компромісними.

Про це заявив представник президента у парламенті, "регіонал" Юрій Мирошниченко в ефірі 5 каналу.

"Якщо буде включений законопроект Міщенка, який вже пройшов в комітет, до порядку денного, то фракція ПР готова за нього голосувати, але разом з опозицією – якщо це буде наше спільне консолідоване рішення", - сказав він.

"Наша політсила від самого початку ініціювала спільну роботу всіх фракцій парламенту для того, щоб ми вийшли на консенсусне рішення. Законопроект і Міщенка, і Лабунської не є компромісом між Партією регіонів або "Батьківщиною", або іншими політичними силами", - заявив Мірошниченко.

"Це не є результат нашої спільної роботи. Якщо це прийнятний варіант для наших колег, то ПР готова голосувати. Якщо неприйнятний, то давайте шукати інші варіанти вирішення цієї ситуації", - додав він.

Водночас, за словами лідера "Батьківщини" Арсенія Яценюка, "якщо мова йде про реальний сценарій звільнення Тимошенко і підписання угоди (про асоціацію), ми (опозиція) готові на будь-які компроміси".

Депутат уточнив, що компроміси мають бути такими, що "поважають людську гідність Юлії Тимошенко і її право на свободу", такими, "які приймаються нашими європейськими партнерами, в тому числі місією Кокса-Кваснєвського".

"Якщо Янукович хоче звільнити Тимошенко, ми можемо прийняти будь-яке рішення у форматі трьохсторонніх політичних консультацій - Янукович, місія Кокса-Кваснєвського і опозиція. Якщо ми знаходимо цей компроміс, ми вирішуємо це за 24 години, а якщо не прийнято рішення, то будуть видумувати якісь голосування, якісь неприйнятні законопроекти…", - додав Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування