Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу надіслали 53 прохання помилувати Тимошенко

Четвер, 24 жовтня 2013, 09:44

З початку року до Адміністрації президента надійшло 1584 клопотання про помилування 1326 засуджених, серед них – 53 клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

Про це на запит Тиждень.ua повідомило Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента.

"За інформацією Управління з питань помилування АП, з 1 січня по 20 жовтня 2013 року до Адміністрації президента надійшло 1584 клопотання про помилування 1326 засуджених. Серед них – 53 клопотання про помилування колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко", - сказано в повідомленні.

"За цей час було прийнято рішення про помилування 8 засуджених", – йдеться у відповіді.

В Адміністрації також нагадують, що зареєстроване звернення представників місії Європейського парламенту Алєксандра Квасневського та Пета Кокса щодо помилування Тимошенко.

Водночас в АП зазначають, що 27 квітня цього року Комісія при президентові у питаннях помилування вже розглядала звернення про помилування Тимошенко. Втім, не бачить для цього підстав та "вважає таку пропозицію передчасною".

Нагадаємо, спостерігачі Європарламенту Патрік Кокс та Алєксандр Квасневський звернулися до Віктора Януковича з прохання про помилування Юлії Тимошенко.

За словами члена Комісії при президентові у питаннях помилування, депутата від Партії регіонів Сергія Гриневецького, питання звільнення Тимошенко на підставі клопотання Кокса та Квасневського може вирішитися на найближчому засіданні комісії 24 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування