Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція пропонує свій закон для амністії Тимошенко

Четвер, 24 жовтня 2013, 10:52

Опозиція запропонувала законопроект  щодо заборони вибіркового правосуддя та зняття перешкод для підписання асоціації між Україною та ЄС.

Про це з трибуни заявив голова фракції Батьківщина Арсеній Яценюк.

"Ми – три опозиційні фракції вносимо до парламенту закон про заборону вибіркового правосуддя та зняття перешкодо про підписання угоди про асоціацію з ЄС", - заявив Яценюк.

"Цей закон відповідає критеріям, визначеним Радою міністрів закордонних справ ЄС 10 грудня 2012 року. Він не є індивідуальним актом законодавства і передбачає заборону політичних переслідувань по відношенню до будь-якої особи, яка в Євросуді з прав людини отримала рішення, що базується на порушенні пункту 18 базової конвенції про права людини", - зазначив він.

"Людина, що має рішення Європейського суду, отримає право або на помилування, або на амністію", - наголосив Яценюк.

"Цей закон необхідний для Партії регіонів. Коли ви програєте вибори, не дай Бог вас незаконно засудять і посадять на 10 років в тюрму, але ви отримаєте рішення Європейського суду з прав людини, новий президент вас помилує", - пояснив Яценюк.

У свою чергу спікер Володимир Рибак зазначив, що після реєстрації законопроекту він направить їх до комітетів і тоді буде розгляд і цього закону.

Станом на 11:20 проект зареєстрований під номером 3479.

 
 

Перед цим Рибак пообіцяв поставити на розгляд законопроекти про лікування ув’язнених за кордоном без розгляду комітету. Це проекти Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Партія регіонів заявила, що підтримуватиме проект Міщенка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування