Захист просить Міщенка відкликати свої правила лікування Тимошенко

Четвер, 24 жовтня 2013, 11:57

Захист Юлії Тимошенко вважає неприйнятним законопроект народного депутата Сергія Міщенка, який фактично не є законом про лікування Юлії Тимошенко.

Про це заявив на брифінгу захисник лідера опозиції Сергій Власенко, передає прес-служба Батьківщини.

"Закон Сергія Міщенка насправді є законом про те, як не підписати угоду про асоціацію України з ЄС, і не є законом про лікування ув’язнених закордоном, і не є законом про звільнення Юлії Тимошенко", - наголосив він.

"Цей закон внесений гідним сином Генпрокурора Пшонки. Він повинен бути відкликаний колишнім депутатом фракції БЮТ, людиною, яка виграла вибори на лозунгах про те, що звільнить свій округ для Юлії Тимошенко", - зазначив Власенко.

За словами захисника, "те, що робить Міщенко, – це повна профанація європейської інтеграції".

Він також підкреслив, що в законопроекті є велика стаття про зобов’язання держави, яка буде приймати хворого.

"Всі, хто прочитав цей закон, переконалися, що європейська країна, яка б мала прийняти будь-якого хворого на лікування, повинна стати співучасником політичних репресій", - сказав Власенко.

"Ця держава зобов’язана створити в клініці філіал Качанівської колонії. Ця держава зобов’язана повернути політичного в’язня в Україну і зобов’язана, по суті, створити тюремні умови в місці перебування такого хворого", - додав він.

За словами Власенка, закон Міщенка є неприйнятним для будь-якої держави, яка поважає демократичні цінності.

"Я звертаюся до Міщенка, щоб він згадав про те, що він колишній член БЮТ, і відкликав свій закон", - резюмував захисник Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування