Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії наполягають, що Україна на двох стільцях не всидить

Четвер, 24 жовтня 2013, 15:08

Позиція Росії щодо декларованого Україною бажання одночасно приєднатися до Митного союзу і укласти Угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС залишається незмінною - поєднати ці два кроки неможливо.

Про це заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

"Українській стороні доведеться вибирати, в який бік вона рухається. Поєднати ці дві кроку неможливо", - сказав він напередодні запланованої на четвер у Мінську зустрічі президента РФ Володимира Путіна з президентом України Віктором Януковичем.

У той же час 24 жовтня прем'єр України Микола Азаров заявив, що для України режим вільної торгівлі з Європейським Союзом, а також зона і Митного союзу, і СНД є виключно важливими.

Разом з тим він нагадав, що Україна збирається підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Президенти РФ і України візьмуть участь у Мінську в самітах Вищої Євразійської економічної ради та СНД.

Очікується, що Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в кінці листопада 2013 року, якщо встигне виконати поставлені Євросоюзом умови.

Напередодні цього кроку української сторони 8 жовтня відбулися консультації на рівні віце- прем'єрів РФ і України Юрія Бойка і Шувалова. Нова зустріч віце-прем'єрів, намічена на 22 жовтня, не відбулася.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...