Лукашенко закликав Україну не закривати для себе Митний союз

Четвер, 24 жовтня 2013, 17:47

Рухаючись по шляху євроінтеграції, Україна не повинна закривати для себе можливість участі в Митному союзі та ЄврАзЕС.

Про це сказав президент Білорусі Олександр Лукашенко, відкриваючи засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, повідомляє "Укрінформ".

"Що стосується України, то важливо, щоб вона, рухаючись у бік Європейського союзу, не закрила для себе можливість участі в Митному, а в подальшому і в Євразійському економічному союзі", - заявив президент Білорусі.

При цьому він підкреслив, що двері Митного союзу відкриті для всіх країн.

У той же час він уточнив, що країнам Митного союзу важливо виробити конструктивні механізми взаємодії з Україною.

У свою чергу президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пропонує розпустити Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС), так як немає необхідності в існуванні двох паралельних організацій.

"Ця організація нам не потрібна, треба закривати, це точно", - цитують Назарбаєва РИА Новости.

За його словами, "треба це вирішувати, тому що дві паралельні організації зі схожими правилами не потрібні".

У свою чергу президент РФ Володимир Путін зазначив, що Росія готова працювати з Білоруссю і Казахстаном щодо усунення вилучень у торгівлі в рамках Митного союзу, але на взаємній основі.

"Як ми домовлялися на зустрічі в Астані (у травні), потрібно, звичайно, працювати над усуненням яких вилучень і якихось взаємних преференцій. Потрібно створювати рівні умови. Це велика робота, ми розуміємо, але ця дорога має бути з двостороннім рухом, це має бути компроміс, який усіх влаштовує", - заявив він.

"Те, що ми поки не досягли по деяких позиціях того, про що домовлялися раніше, це, звичайно, прикро, згоден тут з колегами. Треба в цьому напрямку рухатися і домагатися тих цілей, які перед собою поставили", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування