Яценюк тільки ввечері згадав: зранку на "поправки по Кличку" скаржилися до прокуратури

Четвер, 24 жовтня 2013, 18:52

Депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко написав заяву до прокуратури щодо фальсифікації подання ним поправок до законопроекту, які можуть використати проти Віталія Кличка.

Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу журналістам, передають "Українські новини".

Раніше вдень більшість проголосувала за поправки про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні.

Бриченко заперечує, що подавав такі поправки до законопроекту №2054а про спрощення реєстрації та обліку платників податків.

"Ми в 9 годині ранку побачили це (поправки). Бриченко одразу написав заяву до прокуратури, і ми відразу пішли до (главі парламенту Володимиру) Рибаку", - розповів Яценюк.

За його словами, спікер пообіцяв, що даний законопроект не розглядатиметься Радою, проте згодом без домовленості поставив його на голосування.

Крім того, Яценюк звинуватив голову комітету з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка (фракція Партії регіонів) у брехні.

"Глава комітету, який був на трибуні, брехав. У присутності керівників фракцій він сказав наступну фразу: "Ви знаєте, ця поправка була враховано комітетом. Але чомусь у рішенні комітету, яке не підписане секретарем, вона з'явилася як врахована", - розповів він.

Яценюк вважає, що законопроект не може бути підставою для того, щоб відмовити у реєстрації будь-кого кандидатом у президенти.

"Юридично позиція наступна: цей закон не має зворотної сили, а якщо він не має зворотної сили, він не може ніяким чином стати основою для зняття будь-якої особи кандидатом у президенти", - додав він.

У той же час Яценюк підкреслив, що в Україні закони не виконуються, але в той же час, за його словами, ухвалення даного закону було направлено на те, щоб роз'єднати опозицію і створити базу для нереєстрації кандидатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування