Конгресмени США: Ключовим кроком має бути помилування Тимошенко

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 09:34

Група Конгресменів США заявляють, що ключовим кроком для здійснення необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС реформ  має бути помилування Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві Конгресменів Сандера Левіна, співголови української групи у Палаті Представників, Конгресмена Джима Ґерлача, конгресмена Марсі Каптур, а також членом комітету Палати Представників з міжнародних відносин, підкомітету по Європі, Євразії та нових загроз, конгресмена Біла Кіттінга.

"Ми відзначаємо значний прогрес, якого досягла Україна у певних напрямках, включаючи затвердження нового кримінально-процесуального кодексу", - сказано у заяві.

"Ми підтримуємо наступні суттєві кроки, які робить Україна у вирішенні критично важливих питань та у запроваджені реформ, необхідних для покращення її виборчої системи, урядування, а також системи правосуддя", - сказано в документі.

"Зокрема, ми віримо, що ключовим кроком у напрямку здійснення цих реформ було б помилування і звільнення колишнього Прем‘єр-Міністра України  Юлії Тимошенко, що має відбутися на взаємно прийнятних умовах", - наголосили конгресмени.

"З наближенням дати початку Саміту Східного Партнерства у Вільнюсі, ми хочемо закликати обидві сторони продовжувати співпрацю та працювати над здійсненням усіх необхідних реформ, як на законодавчому рівні так і на практиці", - наголосили конгресмени.

Вони також запропонували "підтримку та сприяння Україні, яка у найближчі тижні робить заключні кроки на шляху до більш тісних та кращих відносин з ЄС".

Голос Америки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування